Bronté hoeden

Bronté, een jong hoedenmerk uit Amsterdam, verrast telkens weer met een breed aanbod aan comfortabele en feminine hoofddeksels. Er zitten vaak slimme details in en de modellen zijn verfrissend eigenzinnig in de vorm en op een Noord Europese manier, subtiel voorzien van versieringen.

Bronté hoeden, het bedrijf ID Hats/Bronté

Hoedenontwerpster Marly Vroemen startte in 1989 een eigen zaak in Amsterdam. Enkele jaren later verhuisde ze met haar man Jos Verhoeven naar Zuid-Limburg, eerst Heerlen en daarna Voerendaal, waar Jos een hoedengroothandel startte. In 1992 werd de dochter van het ‘hoedenechtpaar’ geboren en zij kreeg de naam Bronté. Deze naam werd ook de merknaam voor hun eigen label.

In China en Polen worden de hoeden geproduceerd en de marketingfoto’s zijn geschoten in het Limburgse landschap. “Het leuke is dat onze dochter zelf het model is op de foto’s”, vertelt trotse vader Jos.

Maar reageren kopers en verkopers in de grote modesteden niet vreemd als ze de naam Voerendaal horen? “Ach, ze fronsen hun wenkbrauwen wel eens. Maar als ik vertel dat het niet ver van Maastricht is, komt er direct een geluid van herkenning. En om heel eerlijk te zijn, zitten we hier in Zuid-Limburg veel centraler dan in Amsterdam. Je bent in no-time in Düsseldorf, Brussel of Parijs. Vanuit de Randstad doe je er toch iets langer over.

Het unieke wapenschild (afbeelding hierboven) is speciaal ontworpen voor ID Hats en illustreert de missie van het bedrijf. Het staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit, bewustwording en bovenal respect voor klanten. “Wij willen klanten tevredenstellen door het creëren van exclusieve, moderne en comfortabele hoeden gemaakt van superieure, ongebruikelijke materialen. Daarom blijven wij kritisch op onszelf. ‘AVASTABHYA VISRIJAMI PUNA PUNA‘ is Sanskriet voor ‘Curving back to yourself, you create again and again’.

Jaarlijks verkoopt ID Hats zo’n 100.000 hoeden naar zo’n 24 landen wereldwijd. Marly runt naast de zaak in Amsterdam ook nog twee zaken in Londen en Düsseldorf.

Bronte2

Waarom Bronté hoeden kopen bij Emma Mode?

Emma Mode biedt u:

  • Een ruim assortiment Bronté hoeden
  • Goede kennis over Bronté hoeden
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Een gastvrije sfeer
  • Op afspraak ’s avonds beschikbaar

Naast Bronté hoeden hebben wij ook vele andere topmerken. Bent u nieuwsgierig? Neem dan vooral een kijkje bij de rest van onze collectie!

Heeft u vragen over de Bronté collectie? Of kunt u niet vinden wat u zoekt? Wij helpen u graag. En voor wie het overdag niet uitkomt, is er een mogelijkheid om ‘s avonds een afspraak te maken. We zien u graag terug bij Emma Mode!

Brunello Cucinelli kleding
Natan dameskleding
Marc Inbane kleding
Tod's Dameskleding
[promo_box border=”0″ image=”2703″ title=”Personal shopping” btn_text=”Advies op maat” btn_link=”https://www.emmamode.nl/personal-shopping/”][/promo_box]
[promo_box border=”0″ image=”2700″ title=”Nieuw bij Emma” btn_text=”Bekijk de collectie” btn_link=”https://www.emmamode.nl/nieuw-bij-emma/”][/promo_box]
[promo_box border=”0″ image=”2702″ title=”Impressie huidige collectie” btn_text=”Lees meer” btn_link=”https://www.emmamode.nl/collectie-impressie/”][/promo_box]